BumbiMyran
 
Picture
Kramiz säger man i Tullinge.... och det är det syrran Chibi o Nike gör om lek

 
 
Picture
kan man bada mé dem där?  bits dem inte?

Idag har vi bara varit, ni vet bara njutit av dagen
Jag har varit tvungen att stoppa några framrusande barn, som lyssnade och satte sig på knä och fuick hälsa på mina fina vovvar. var lite orolig att Chibi skulle bitas så jag talade om att hon kunde göra det och det va' vasst. Men då kela barnen med Bumbin så fint och lite med Chibblan för de visste att hon va snäll men hade bus i sina tänder. I övrigt lyckades jag ha meda kameran och filma vår Totte i promenaden. Tror dock inte att jag kan lägga upp det här, men ni som har FB kan kolla på min sida där.
Vi har tränat kontaktövning.....går bra'
That''s all folks for tonignht Big hug
Eller som vi säger i Tullinge

 
 

Ett kärt återbesök hos "gammelmatte"


Picture
Vi var flera som kände oss välkomna på fikastoppet idag, men även om jag fick en kram så fick jag inte riktigt den här gosestunden <3 Så blev lilla Chibi åter en liten Myra hos "Gammelmatte" hi hi känns väldans kul att få skriva så....
men jag älskar Monika för hon är en underbar vän och en klok uppfödare som har många års erfarenhet, öppen för nya ideér men klok nog att som en naturhäxa stå stadigt med fötterna på jorder Mor. Ska berätta om min och min vän "paparazzifotografen" Helen Nordström's dag (alla foton är det hon som tagit) i Märsta. Men när jag varit borta från min Bumbi i massa timmar på en ledig dag, så vill jag ägna resten tillsammans med henne o resten av familjen och inte sitta och författa. Jag själv behöver "supa" in alla härliga stunder. Men jag bjuder på några av Helen's bilder när det leks och kollas in de konstiga fiskarna i Orionstjärnans fiskdamm :) 
Ha en fin söndags

 
 
Picture
Vaknade efter 8 imorse, lillan va trött efter allt bus och alla intryck av allt nytt och alla fina hundar och människor igår när vi lunchade hos Helen & Roger igår (lång lunch, vi åkte 11 kom hem vid 18 men jag kan inte slita mig när umgänget är så härligt) Vilka minnen, Chibi busade och röjde. Lekinviterna med Tindra accepterades fullt ut, även av Nellie. Men då blev Tindra storasyster och polis. Fick övertala henne att mysa med mig och låta Nellie och Chibi lattja. Agnes kom ned en sväng när hon hörde nåt gnäll. Funderar på om vi inte borde sätta tant Agnes och tant Tindra i polishögskolan, eller åtminstone skaffa dessa bitchar en varsin polisbricka.
Härlig dag fick vi ..... och idag då? Jo idag, bestämde dottern oss för att vi skulle fixa varandras hår och göra picknick och åka till Lida. Sagt och gjort, hon kom hit med en kasse fullastad med grönsaker, melon, jordpojkar och brumbrum. Dessutom hade hon en burk kattmat me (ja, tonfisk räknas väl som det ) In i bilen och ut till härliga Lida. Där fläktade på ordentligt, och Chibi förvandlades till en vattenMyra, sedemera en gräs(lig) Myra som skulle torka av sig på gräset och filten :) hm Vi mös fram till 18 ikväll. När vi kom hem däckade hon på sin favoställe på balkongen och kom lycklig och talade om att hon sovit klart efter 3timmar. Då hade vi en härlig mys o gosig stund tillsammans på rygg i soffan båda två. Bumbin låg redan på rygg och njöt av lugnet. 
Tänk att livet kan vara så mysigt som så här <3
Kramiz

 
 
Picture
Varför den här titeln då, jo det är lätt att sitta och tycka att bloggar ska uppdateras konstant. Sån är jag, men uppdateringen av min egen måste jag göra själv och det är lätt att tycka. Att göra är en annan sak ;) Så därför är jag glad att jag inte sitter i glashuset där andra kastar sten. 
Vad har hänt då sen sist, massor och mycket.
I fredags fick vi besök av vännen Sy'v som alla djur bara älskar. Bumbin vill pussa, katterna vill kela och så klart även lilla Chibi. Gott fikabullar hade hon me sig oxå. Tyvärr åkte mormor hem *snyft* vi älskar ju mormor. 
Men sorgen behövde inte hålla i sig för länge, för på lördag var det mormor's födelsedag och det betydde att vi alla (Charlie, Humlan, Tin o Chibi jo jag me) åkte hem till henne och morfar och gluffade tårta, glass & jordpojkar (morfar ansåg att bären inte såg så gamla ut att de kunde vara GUBBAR)  och wienerbröd, min favvo av alla fikabröd. Mycket bus med Kalle och alla de andra blev det där. Och övning i bilåka. Gick jättebra att sitta me syrran längst där bak.
Söndagen blev en nästan lugn dag med lite korta skogspromenader med Totte katt och Bumbin. att sen Totte lurar Chibi att hoppa runt stock och sten och jag blev orolig över en kort hälta på Chibi busMyra det är visst något man får ta. 
På eftermiddagen kvällen så smög vi in i hundrasten, en dvärgznautzer som heter Zigge visade att det är lugnt och inget farligt, sen blev det ös mellan Chibi o honom en stund. 10 minuter senare uppenbarade sig en favvokille till Bumbin. En stor ståtlig dobberman som heter Charlie, då blev det full rulle på tanten, tur Charlie är väldans snäll mot små tyckte Chibi. ytterligare en kvart efter dök en importerad USA hund upp. En svart blandras vars mamma är eurasier och hans namn är Morris. Ja då, en mörk skönhet som naturligtvis är en av Bumbins favoriter. härligt att det helt plötsligt fanns 3 av 5 hundar i hundrasten som hade blåa tungor. En fin socialträning för min lilla Chibi, både människor och hundar av bästa kvalité. 
Idag har vi haft en halvdag med mat, fika och gott i Salem hos Helen o Roger och deras Agnes (Exa är ju nybliven mamma och bor på kenneln med sina valpar) men de var hundsitter åt Nellie. En fantastisk dag och bilder på det har Helen lagt in under Galleri- och respektive sida.
Nu slutar jag..... kasta inga stenar nu
Kramiz

 
 
Picture
Ja här ser ni mina fötter och Chibis busiga blick.......
I Måndags fick Chibi lära sig av Tindra vilken lycka, och hur man visar lyckan när mormor kommer. Oj det skulle pussas och buffas om och om igen. Vem tog efter om inte lilla Myran. Det är inte alltid så lätt man når ju inte lika långt. När jag dessutom hade varit på jobbet och äntligen hittat hem kl halv 8 så blev glädjen liknande och hon (Myran) tar efter sin idol Bumbin i alla uttryck. 
Idag har vi på eftermiddagen visat mormor hur en promenad i både koppel- och lösa laboliner går till. Oj vilken fart, och oj vad en grop kan få till många skratt och skutt. Att dessutom få känna sig relaxad att låta sina 2 få springa eller strosa bäst de vill i hundrasten utan oro är också en härlig känsla och njutning. 
Idag har Chibi också visat att hon kan sitta och sträcka tass , Idolen gjorde detsamma :) Vi kan väl för sakens skull säga att Chibi är lagd lite mer åt det konstnärliga, för hon är vänstertassad..... he he.
Sen är det där med att vara nöjd med sitt. Både Bumbin och Chibi har varsitt tuggben, men Myran vill byta....
Nae, säger Tindra med ett svagt morr och rynk på nosen. Joooo, hoppa studsa, om igen.... Tindra säger ifrån till slut med ett nafs--------- In springer in SoldatMyra som har blivit av med båda öronen vilka läten hon ger ifrån sig. Oj oj oj, hon va knappt fuktig på några strån på ena örat. Nåja, läxa? hm jo 4minuter senare är hon framme och vofflar och småmorrar och studsar mot sutanten Tindra igen.... Jo den läxan va tydligen inte värd att lägga på minnet. 
Att gosa är en av Chibi's andra bästa , men var går gränsen för gos o snutt och AJ du får inte bita. Jag lovar gränsen är inte göra illa. 
Hoppa efter katten, bita överallt på honom nae inte bite bara ta olika delar av honom i munnen. Busmyra, är kanske arten, finns den? Det blir rally ibland både ute och inne, där i mellan så är det  mat, mycket mat, alla sorters mat, gurka, morot och paprika är också mat. gos eller medvetslös
Nu är det medvetslös, så nu har jag skrivit, blivit tokarg på en idiotisk dator, busat en stund, tagit nya tag och äntligen skrivit detta. pust för att jag har händer och fötter, även om de får sig små revor av vissa 


 

Eurasier