BumbiMyran
 
 
 
Picture
Chibi tycker att humlor och kryp är intressanta, och högt gräs är roligt att busa i . Kan inte beskriva hur många skratt hon lockar frma när hon tumlar omkring.

Vad har hänt sedan sist då? Oj massor. Chibi är duktig och sover hela nätterna, i lördags vaknade hon inte utan låg kvar på sitt nya sovställe, bredvit Biabädden men halvt under sängen. Hon föredrar att ligga på svala golvet, men gärna med lite tak. I fredags hade vi Humlan o André här så efterosom Charlie beställt Tacco's så passade det väldigt bra. Vi busade ute på ängen och njöt av perfekt väder. Sol men skuggande moln och fläkt i från vinden. Igår var det slappardag (njae inte helt, vi röjde en stund i skogen och på ängen förstås) 
Idag suktade Humlan med en god kyckling/spenatpaj med västerbottenost, så den picnicade vi , Humlan, Maria o jag. Vi drog iväg till Lida och det var en fröjd att se när Chibi skulle efter Tindra i vattnet.... oups det va ju blött. Men hon kunde inteshålla sig så till slut for hon fram och tillbaka i vattenbrynet, djupare och djupare. Däremellan kunde man visst sandbada. Helt plötslig gjorde hon hoppskutt mot Humlans fötter, att det skätte och blev jätteblött bekymrade inte lilla Myran längre. Bumbin hon gick upp när hon flängt lite fram och tillbaka för hon vill inte gå djupare än till magen. Ända sättet att få Tindra att simma är att simma själv. 
Att äta på en filt var ju nytt för Chibi, om ni har maten i min höjd så ska väl jag få jag med verkade hon tycka. Hon försökte intensivt att få, det är verkligen inte lätt att motstå. Tur att hon var så ihärdig, det hjälpte att neka henne. Att åka bil bak i bilen tillsammans med syrran gick jättebra hem , hon var så trött att hon sov och fortsatte sova till för drygt en timma sedan. Ut och då kunde hon inte gå i koppel alls, för alla humlor var mycket intressantare. Nåja, man får låta henne ha lite såna stunder också, det gick väldigt lugnt till. Sen har hon röjt med alla, ja alla leksakerna nu i 40min och försökt få igång Tindra genom att voffla och hoppa. Det resulterade i lite motvoff från Bumbin men mer än så blev det inte. Imorgon kommer mormor och babysitter vovvarna medans jag jobbar. Nu är busungen ute och röjer med en kruka på balkongen tror jag så jag slutar för nu.
Kram Kram 

 
 
Ja så börjar även den här dagen ebba mot kväll, är det lugnt då tror ni. Nehepp nu har vi lekstund och då är ingen leksak säker, heller ej någon av katterna eller våra fötter. Chibi öser på för fullt , lägger sig ned och sneglar mot nästa offer. Kruka har hon lyckats välta i sin röjarstunder, blir hon rädd? Nej inte lilla soldatMyran inte. 
Kan berätta att gårdagens natt och dag gick lite lugnare till. Hon har sovit i sin biabädd nedanför mig och sovit tills jag gått upp. Det märktes att hon började känna sig hemma redan igår med både lekinviter till katten Totte och buseriet. Hon sov mitt på dagen i flera timmar. Och när jag gick på promenad med Tindra fick hon följa med, jag bar henne dock större delen, vill ju vara aktsam om hennes växande leder. 
Även natten till idag sov hon tryggt, men vaknade och skulle med när jag skulle på toa. Nåja fast klockan bara var 5:10 så tyckte jag det var bäst att gå ut för lite kisspromenad. Slängde bara på mig yttertofflor och en munkjacka över nattalinnet. Kollade var nyckeln var och kopplade Chibi och Tindra och slängde igen dörren, kännde som alltid att nyckeln låg i fickan..... Neeeej, och dörren gick i lås :( Attans, fick ställa upp porten och Chibi var duktig och både kissade och bajsade. Sen påbörjades operation "väcka Charlie" inte det lättaste med min tysta ringpingelklocka på dörren, men efter en evighet (5-10minuter) så öppnade han och vi fick komma in. Puh vilken tur att han låg och sov och vi inte vaknade efter att han gått till jobbet. 
Senare under dagen har vi tagit en skogspromenad, måste ju spana in några kantarellställen. Fick för mig att jag skulle testa om jag kunde använda ryggan istället för att bära på Chibi. Då kom humöret fram på soldatMyran och hon ville fortsätta vara fri och inte instuvad i en ryggsäck med huvudet utstickande. Men skam den som ger sig, det gick att övertala henne om att det var alldeles utmärkt att åka snålskjuts på detta vis buren fram så det blir väl en magsäck nu då :)
Hon fick också åka lite bil idag, men i Charlies knä.
Efter middagen 19:30 har hon röjt , röjt och röjt. Hon är så härlig och det är en fröjd att se hennes frispel både inne och ute, vilken energi. Däremmellan är hon duktig i koppel, gosig och lugnet själv och duktig på att kissa o bajsa utomhus. Så nu ser jag framemot en natts sömn igen och en ny dag med fler rackartyg
Så hörs vi (ska se om jag lyckas få in lite bileder)

Picture
Morot är gott och busigt tycker Chibi 


 
 

 lilla Chibi har äntligen kommit hem 

Ja, innan man påbörjar ett nytt kapitel kanske man ska ge en kort resumé över det förra....
Vi har efter en kort underbar midsommarvecka nere på öland kommit hem. På Öland finns min älskade moster Lillan och hennes härliga familj. Gubben K-I och katterna Mozart o Ozzie och så Eurasierkillen Glans. Mina kusiner Jessica och hennes Rickard med sina 2 underbara 2 raggdollskatter Evita och Tango , sen har de nytillskottet lilla Nemo som är en dvärgznautzer och bara är ca 3mån. Min andra kusse Alex o hans Emma med deras två små 2beningar Maja o Klara. En morbror Orvar o hans snälla Anna bor i Kalmar, hos dem var vi på midsommarafton. Charlie, min son var hemma och skötte om mina 2 katter och sin syster Sannas 2 (hon, kallas av mig oftast för Humlan, firade sin midsommar med min svärson Andrés släkt uppe i Bollnäs . Ni lär säkert få höra om dessa männsikor och djur i fortsättningen :)

Vad hände då vår dag när lilla Myran blev en familjemedlem . Jag startade som vanligt med kaffe o lite spel i soffan, dusch och ut på promenad med Bumbin. Sen ett idogt jobb med att lasta in Humlans katter i sitt restältväska. Tur man har Tindra som motar motstäviga Trazsel tillbaka så slapp jag jaga och leta efter henne. Mot Årsta och lämna katterna hos husse och hämta Humlan som skulle hjälpa Chibi Myran att få en trygg hemfärd. Gos med vovvarna och fika med Gunnar o Monika (as usual) och mycket tjatter.... Så promenad till bilen, oj oyoy så duktigt Chibi gick, var det för att vi hade med oss "vallavalla" Monkan? In i en varm bil och swich så va vi hemma, promenaden runt huset i gräset så hann Chibi göra både ock. Jag skrattade när M visade att det följde med en rulle "bajspåsar" som om jag inte har det..... men det var väldans bra för på den här turen hade jag inte det, för Bumbin var ju inte med tillika heller inte hennes koppel där påsarina brukar vara.
Vid dörren steg Tindra ut med glad min och viftande svans och hälsade sin lilla "lillasyster" välkommen, så fin hon är min fina Bumbi.
Mat- och vattenskålar visades och Chibi tyckte kattmaten var bäst :( nåja, katterna gillar hennes me. 
Hon va lite konfunderad på Totte katt, men de nosade nos mot nos, .... men bäst att vara lite avvaktande tyckte de både nyfiket dock ;)
Sanna lärde Chibi snart att man kan få komma upp i soffan, nåja hon som dem andra kommer få vara där, men jag vill lära henne att hon har en trygghet i sin bädd också. Charlie la till och med en kudde på så att hon lyckades ta sig upp själv (fy vilka ungar som jönsar med liten så)
Mycket bus på kvällen, och en följa med till bussen när Humlan skulle åka hem hann vi också. Och när vi var ut efter middagen så gick Myran och kollade in Bumbin hela tiden. Nu blev hon sur för att jag sitter och skriver och tycker hon ska ligga på golvet, men Totte hoppade ju upp :( somnade till i 5 min och hoppade till och gnällde efter sällskap...... så det får räcka för idag/kväll.
Vill bara tala om för er alla att jag fått en ära i att få ta hand om min lilla Chibi , tack Orionstjärnan's Monika 


 

Eurasier