BumbiMyran
 
Picture
inte bästa utställningsbilden om man ska se det i perspektivet STÅ och ställ.... men den sammanfattar hur jag och Chibi utrycker trygghet o glädje med varandra och flera härliga bilder kan ni se under Galleriet :) En fantastisk dag har vi haft, där jag fick äran att guida Chibi's vackra syster Izzy i utställningsvärlden, hm hm hm. Emelie och Izzy fick jättefin kritik och var väldigt duktiga och familjen Thydell är ju så härliga (typiskt för eurasierägare)
Sen presenthandling och 3års kalas :)...... massor med snöbus. Ja Yippieyeh äntligen får vi göra hund- och snöänglar och ligga i snö :) <3 <3 <3 Men just nu sippar jag på ett glas vin och Bumbin o ChibiMyran ligger utslagna i soffan. 
Glöm nu inte att se på lite fler utställningsbilder på mig och Chibi i Galleriet . Trevlig lördagskvöll *gäsp* 

 
 
Idag har vi spenderat en härlig dag ute på Hundöarna / Drottningholm tillsammans med Kennel Orionstjärnan och massor av eurasier. Helen Nordström som är en duktig fotograf har delat med sig fina kort så jag låter bilderna tala här och i Galleriet :) 

Picture
Jag flyger på dig om jag inte får den :)


 
 

Sitter på tåget och färsöker lära mig, snoddar till öronupphäng är köpta

 
 
Picture
Ja kan ni tänka er att den här lilla oskyldiga Myra har en massa hyss och egenheter för sig. Som att rulla sig i mösskadaver, släpa på ett halvtorkat skellet efter en fågel. Rulla sig bland små små kardborrar så hon ser ut som en dalmatiner. Men där slutar väl ända den sortens konstigheter. Njae, idag rullade hon sig i höggräset, hm vad låg där då? Danne o Charlie kunde inget se. Sen upptäckte Charlie att hon var full med myror. aha hon rullade sig för att hon gått i något myrbo. Han borstade bort alla små svarta myror och bar iväg henne. Wops så var hon där igen och rullade sig, känner hon sig besläktad med de där sexfotade svartmyrorna kanske? Ja vem vet. Chibi är ju en liten stor Myra :) 
Bara ler.... 

 
 
Picture
Har glömt bort att vi ensamhetstränar varje dag sedan 1 vecka tillbaka. Fejkad ensamhetsträning. Hur gör man? Jo, chibi tror hon blir lämnad ensam med Bumbin när jag går till jobbet, hon vill självklart följa med ut. Men jag säger åt henne att stanna och passa katterna och Tindra. Jag hör ett svagt gnissel när jag stänger. Inget mer. Tror inte något annat händer mer än att hon lägger sig i hallen, i närheten av Tindra. Men  fejken då? jo Charlie är ju hemma men sover ännu, och han blir inte väckt utan brukar messa mig ca 20-30 min efter jag åkt för att kolla när jag var ute med vovvarna. Eftersom han inte blivit väckt av dem tolkar jag det som att Bumbin och Chibi känner sig trygga med varandra. Det känns jättetryggt  och härligt för mig. 

Idag har vi varit på barnkalas, lekt att det finns trollungar, tomte och stort skogstroll i skogsdungen. En trygg och gla' dagsåterblickTack för en underbar dag och tack för fantasin.

 
 
Picture
Oj vad den här lilla överlevaren växer, inte så konstigt med hennes goda aptit och nyfikenhet på hur ALLT smakar. Ja, jag menar allt. Vi fick ju 3 olika sorters mat från Orionstjärnan, sen fick hon ene påse för Stora hundar valpfoder hos veterinären.... inte stor koll där inte, eller kan dem sia in i framtiden? Nåja vår lilla Chibi som bara var hälften så stor som sina syskon fid födseln har vuxit ikapp rejält. Häromdagen vägde hon redan 9kg vid 14veckors . Morötter är inte lika gott längre, men roliga att gnaga och bita sönder. Smala skivor av gurka slinker otuggade, paprika är jättegott, köttfärsblandning med vatten o olja kan man gå tvärs över stock o sten... njae men forsa genom en barriär som Tindra försöker göra sig till. Banan, jodå om man får små lagom bitar. Fil o youghurt  ja då, ibland. Kattmat.... oups katterna får numera sin mat uppe på bänken, om ni förstår varför. Ja det va lite om de ätliga sakerna hon gärna stoppar i munnen. Att hon är en klok liten Myra ska ni oxå få veta, böcker slukar hon, jo då, hon smakar på varenda mening i en bok om ni förstår va jag menar, viljan att kunna hantera en penna, blyertsen sitter ju ganska långt in på en penna så man måste ju gnaga ordentliga smulor innan man besitter skrivande ordet? , sen är det där med klädvård, vill ju verkligen hjälpa till så inte samma saker hänger på galgen för länge, hört hur jag muttrar om att kläder inte bara ska hänga på galgarna, det ska användas och njutas av.... hm nu menade jag kläderna Chibi tyckte det va bättre att njuta av galgen...


Vet ni vad vi mer hittat på som kan visa tecken på mognad? Jo förra onsdagen så var vi på ringträning inför kommande utställningar. Vem kan missa ett tillfälle att få träffa likasinnade när Jennifer på ExAminos ställer upp med Ringträning på sin fritid ute i Tungelsta. Chibi var duktig för att vara så liten och första gången. Hon var oxå en ypperlig tillgång för dem andra när dem skulle klara störningsmoment.... Men jag fick otrolig bra tips, ni vet jag har ju ställt Tindra, och vi har fått jättefin kritik och meriter. Men nu gäller det inte Bumbin för hon kan det här. Även om vi ska träna lite för ev kommande utställning när det gäller Veteran, eller var det Veterinärklass det heter Monika? Det är stor skillnad att ställa och träna en liten valp som är så ung, men vilka bra tips Jennifer kommer med. Hon förklarar oxå hur vi ska tolka domartecken osv. Nu längtar jag till veckans övning, kanske får Bumbin följa med som åskadare åt sin lilla Huligan-Myra för att se att hon kan, sen kanske hon kan visa lillasyster lite tips o trix.
Stor måndagskram på er <3Picture
Kärlek till böcker, god smak, som sagt man ska smaka på ordets makt...
 
 
Picturemossa är kul att tugga....
Ja tiden flyger verkligen fram när man har roligt. Roligt har vi större delar av dagarna. Med en valp som Chibi så kan man inte ha långtråkigt kan jag lova. Mycket bus i den här lilla busvalpen. Många upptåg och påhittig att hitta på nya rackartyg.
När semestern började igen efter en veckas gästspel på banken, så började 3 veckors härlig semester. Vi har utökat våra promenader, lekt i hundrastgårdar, hälsat många människor och hundar. Chibi är lite avvaktande och försiktig när det gäller andra hundar. Det tycker jag är bra och det känns tryggt att hon inte rusar fram till "vem som helst" Vi tog med mormor och åkte ned till Öland igen. Det gick jättebra att åka bil hela vägen. Visst vi gjorde lite avstickare och fikade vid en sjö en bit bort ifrån stora vägen. Vi började vår ankomst med att åka på 3års kalas i Borgholm, då fick Chibi öva på att träffa min kusins 2 små söta tjejer som är 3 och 1 år gamla. Gick jättebra, fast hon tyckte hon oxå kunde få leka, gräva och ta grejer från deras sandlåda. dagen efter kom nästa roliga träff, äntligen fick min kusin Jessica's lilla dvärgsnauzer Nemo (han är ca 1,5 mån äldre än Chibi) och Chibi träffas, oj vilken lycka. De höll på att brottas, jaga och busa med varandra i ca 2 timmar. Dagen efter var jag med vovarna hem till Jessica och Rickard och åt god glass o kaffe. Då fortsatte leken på samma sätt, Chibi lärde sig kvickt att Nemo hade muschar och dom va jättebra att bita tag i . Så på onsdagen åkte vi och rekade lite nere vid Eriksöre camping, testade att bada, agility och bus i hundrasten. Kan berätta att den enda som fattade det här med hindren, däck, gångar och balans var ju Tindra. Jättefint ställe. Gissa vad, när vi går från stranden så stöter vi på något så ovanligt som en Eurasier, en vacker kille på dryga året som kom i från TeddyWoods. Sen bjöd min mamma på supergod mat, och min moster hade bakat en jättegod tårta och så hade moster och mamma varit ute i skogen och plockat blåbär o hallon till den. Blev ganska många som delade min dag. Innan vi åkte över till fastlandet så hann vi med att träffa på Sendo, Chibi's syster som anlänt samma kväll som vi var där. Inte kände de igen varandra till att börja med. Men 3sek senare så röjde de 2 för fullt. 
När vi kom hem var det dax för 12v sprutan hos veterinären. Ja, den heter ju så även om det går bra att ta den när man är 13v. Chibi var jätteduktig. Och vem stöter vi på när vi kommer ut från undersökningsrummet? En eurasierägare ..... Alicia från SundStam's
Glass o kaffe hos morfar o mormor och slappande ute hos dom blev belöningen (för mig) Tindra o Chibi fick smaka lite av det nya fodret vi fick hos veterinären. Nu har ytterligare en vecka gått och Chibi har lärt sig hoppa upp både i soffa och säng. Är tydligen där man ska vara när det ska ätas något xtra gott, så att "syrran" inte tar det ifrån henne. Eller när man vill läsa en "GOD" bok .
Lite rörigt blev det här, men det bjuder jag på.
Kramiz 

 
 
Picture
vet du Nike, jag ska åka till Öland med Mamman o Tindra.... där ska jag få leka med en valp som är 1,5 månad äldre än jag. Men du det här är hemligt, ingen vet att jag vet ännu .

 
 
Picture
Kramiz säger man i Tullinge.... och det är det syrran Chibi o Nike gör om lek

 
 
Picture
kan man bada mé dem där?  bits dem inte?

Idag har vi bara varit, ni vet bara njutit av dagen
Jag har varit tvungen att stoppa några framrusande barn, som lyssnade och satte sig på knä och fuick hälsa på mina fina vovvar. var lite orolig att Chibi skulle bitas så jag talade om att hon kunde göra det och det va' vasst. Men då kela barnen med Bumbin så fint och lite med Chibblan för de visste att hon va snäll men hade bus i sina tänder. I övrigt lyckades jag ha meda kameran och filma vår Totte i promenaden. Tror dock inte att jag kan lägga upp det här, men ni som har FB kan kolla på min sida där.
Vi har tränat kontaktövning.....går bra'
That''s all folks for tonignht Big hug
Eller som vi säger i Tullinge

 

Eurasier